Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Förskola

  Förskoleklass

  Fritidshem

  Grundsärskola

  Grundskola

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Gymnasiesärskola

  Gymnasium

  Vuxenutbildning/Yrkeshögskola

  Ämne

  Tema

  Typ

  Dölj
  Våra bloggar

  Språklikt

  Välkommen till bloggen Språklikt! Cecilia Lind heter jag som bloggar här. Jag är förstelärare och en av fyra språk-, läs- och skrivutvecklare i utbildningsområde 2. Största delen av min tjänst är jag undervisande lärare i svenska, engelska och tyska åk 6-9 på Montessoriskolan Elyseum.

  I bloggen kommer jag ha fokus både på språk-, läs- och skrivutvecklande arbete och på digital litteracitet och digitala verktyg som resurs i det arbetet. Min egen erfarenhet är att digitala verktyg kan tillföra mycket i undervisningen – om och när de stöttar och förstärker elevers lärande. Så nu har jag kanske också lyckats förklara bloggens namn – Språklikt – min egen speciella kombo av just språk och IKT. Välkommen!

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Sunda och schyssta mobil-och nätvanor

  Behöver du några ingångar inför planeringen av termin 2020? I det här inlägget delar jag några användbara inslag och lärresurser för att ta dig an samtal i klassrummet kring mobiler och nätet för att skapa sunda och schyssta vanor. Förhållningsssättet "Mobiler och nätet" löpte under hösten som en röd tråd genom lärandet på vår skola. Vi hade alla våra olika ingångar utifrån ämnen och ålder på eleverna i våra klasser. Fokus i mina ämnen var värdegrund, etik och moral kopplat till språkutvecklande arbetsätt.

  Visa fler artiklar...
  illus_dela kunskap Created with Sketch.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

  Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.