Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Förskola

  Förskoleklass

  Fritidshem

  Grundsärskola

  Grundskola

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Gymnasiesärskola

  Gymnasium

  Ämne

  Tema

  Typ

  Dölj
  Våra bloggar

  Skolbiblioteksverksamhet

  Mitt namn är Åsa Johansson och jag har ansvar för skolbiblioteksverksamheten på Önneredsskolan. Jag är legitimerad lärare och håller på att fortbilda mig inom området skolbibliotek, informationssökning och källkritik.

  Tidigare har jag arbetat som lärare i svenska som andraspråk och som lärare F-3 med fokus på språk-, läs- och skrivutveckling. Jag har alltid tyckt om att använda mycket skönlitteratur i undervisningen.

  I och med den reviderade läroplanen som började gälla 1 juli 2018 så har skolbiblioteket fått ett tydligare uppdrag, ”skolbibliotekets verksamhet används som en del i undervisningen för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens” (Lgr11, 2.8).

  I den här bloggen skriver jag om mitt arbete och om mina reflektioner kring skolbiblioteket och dess verksamhet.

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Barn- och ungdomslitteratur via podd

  Hösterminen 2018 har precis börjat och jag har många härliga berättelser färskt i minnet efter allt läsande och lyssnande av böcker och poddar denna sommar. Jag vill i det här inlägget tipsa om Barnradions fantastiska utbud av program som också finns som poddar. ”Drama för unga” är ett av programmen som jag och min 10-åriga son lyssnade på i sommar när vi åkte buss genom Europa. Att lyssna på podd kan vara ett bra alternativ och omväxling till högläsning i klassrummet.

  Skoltidning – ett sätt att motivera, inspirera och skapa vi-känsla

  Med mitt uppdrag som lärare i språk-, läs- och skrivutveckling i F-3 och med skolbiblioteksverksamhet i bakhuvudet väcktes tanken att starta en skoltidning. Jag funderade på hur vi kunde presentera och visa upp sådant som görs i klasserna, på fritids och på rasterna och också lyfta fram kunskaper och intressen som eleverna bär med sig. Det resulterade i Skoltidningen Önneredsbladet.

  illus_dela kunskap Created with Sketch.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

  Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.