Bokcirkeln 

Vi träffas 1 gång/månad på Frölunda Kulturhus och alla ni som jobbar ute på skolorna är välkomna! Vi läser 5–6 böcker till varje tillfälle och diskuterar och pratar utifrån böckerna om läsupplevelsen i stort, finns det ett övergripande tema/en röd tråd i boken, hur ser persongalleriet ut, språket, igenkänning och på vilket sätt kan man jobba med boken i klassen. Bokurvalet är allt från förskoleklass till högstadiet.  

Har du inte möjlighet att vara med i vår bokcirkel varför inte starta upp en egen bokcirkel ute på din skola? Du hittar de böcker vi haft i våra bokcirklar på vår enhetssida och kan utgå från dem.  Ett fantastiskt sätt att komma igång med läsningen och ta del av kollegornas tankar & idéer om böckerna och om hur de kan användas i klassrummet.  

Är det svårt att få till träffar så kan du starta en digital bokcirkel, här kan du läsa mer och se hur det går till Bokcirklar.se 

Ta del av våra boktips  

På vår enhetssida under fliken Böcker & Media hittar ni och kan botanisera runt bland alla härliga böcker som varit med på bokcirklarna! De är uppdelade efter ämnen som normkreativa böcker, sorg/längtan, andra världskriget, humor m.m. men för att ta del av bokens innehåll läs Anns text om boken.  

Dessa böcker pratade vi om under senaste träffen: ”Mysteriet med den försvunna tjejen” av T. Bengtsson, ”Tack för allt” av C Wahldén, ”Viktor” av K. von Bredow ”Jonny Jonsson Johnsson” av E. Lindell och ”Skarven” av S. Lövestam

 

Vill du veta mer om bokcirkeln gå in på vår enhetssida eller kontakta Ann Eriksson på mejl: ann.eriksson@grundskola.goteborg.se   

Ann och Marie