Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Förskola

  Förskoleklass

  Fritidshem

  Grundsärskola

  Grundskola

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Gymnasiesärskola

  Gymnasium

  Ämne

  Tema

  Typ

  Dölj
  Våra bloggar

  Skolbibliotekscentralen

  Jag heter Magnus Sjöberg och arbetar på Skolbibliotekscentralen. Vår huvuduppgift är att på olika sätt stödja, hjälpa och utveckla Göteborgs skolbibliotek, framför allt genom konsultation och kompetensutveckling. Vi har också en mediesamling som pedagoger och skolbibliotek kan låna temalådor, klassuppsättningar eller gruppläsningsböcker från. Jag bloggar om skolbibliotek, om vår verksamhet på Skolbibliotekscentralen, och om böcker som passar bra i temaarbeten i skolan eller som passar för läsning och diskussion i klassrummet.

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Skolbibliotekscentralen och den nya grundskoleförvaltningen

  Så har vi redan kommit en bra bit in på en ny hösttermin, och vi på Skolbibliotekscentralen ser fram emot ytterligare ett spännande läsår. Den 1 juli flyttade ju alla skolor ut från stadsdelarnas organisation och gick in i den nya grundskoleförvaltningen. Dit hör numera också Skolbibliotekscentralen. Vi har flyttat från att tidigare organisatoriskt ha legat under biblioteken i en stadsdel. Vi fortsätter arbeta som vanligt, men vår verksamhet ska också kartläggas och ses över så att vi ska få ett konkret formulerat uppdrag i den nya organisationen.

  Hur kan Skolbibliotekscentralen hjälpa dig?

  Många pedagoger i Göteborg känner till oss på Skolbibliotekscentralen och brukar låna böcker av oss. Det märker vi i allra högsta grad så här vid terminsstart, då vi normalt lånar ut omkring 30 000 media till pedagoger och skolbibliotekarier runt om i Göteborg. Det handlar om allt från lättläst skönlitteratur till elever som behöver komma igång med sin läsning till olika temalådor med böcker om t.ex. vikingatiden eller rymden. Fler och fler pedagoger tar också chansen att läsa samma bok med hela klassen, så vi har också lånat ut många klassuppsättningar av böcker.

  illus_dela kunskap Created with Sketch.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

  Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.