Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Förskola

  Förskoleklass

  Fritidshem

  Grundsärskola

  Grundskola

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Gymnasiesärskola

  Gymnasium

  Vuxenutbildning/Yrkeshögskola

  Ämne

  Tema

  Typ

  Dölj
  Våra bloggar

  I huvudet på en specialpedagog - tankar kring pedagogik, inkludering och elevhälsa

  Jag heter Monika Mattsson och arbetar som specialpedagog på Praktiska gymnasiet i Göteborg. I denna blogg kommer du att kunna läsa om hur vardagen för en specialpedagog ser ut. Att vara del av elevhälsan på en skola är ett spännande uppdrag som väcker mycket tankar och funderingar som jag gärna vill dela med mig av. Jag gillar att läsa böcker om utbildning i allmänhet och elevhälsa och särskilt stöd i synnerhet och jag kommer att koppla detta till mitt dagliga arbete. Jag tror att alla människor kan utvecklas och förändras och att vi aldrig blir färdiga – och att detta gäller såväl lärare som elever.

  Jag hoppas att min blogg kommer att kunna utveckla både dig som läser, och mig själv genom att ställa frågor som är viktiga för oss som arbetar i skolans värld.

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Hur kan vi utveckla elevhälsans arbete?

  Jag har hunnit byta jobb och min blogg har därför inte fått den uppmärksamhet jag önskat. Inspirationen börjar återvända, kanske tack vare att jag får möjlighet att tänka extra kring mitt yrke i samband med att jag nu arbetar i ett nytt elevhälsoteam. Något av det mest spännande med att vara specialpedagog är just detta. Hur kan vi få varje profession att samverka så att helheten blir mer än delarna och främja lärande, utveckling och hälsa.

  Pratar du MI?

  Ett par gånger om året finns det möjlighet för elevhälsa och rektor att gå en två dagars utbildning på Center för skolutveckling. I slutet av augusti var det min tur att delta i en kurs med Lotta Åberg som kursledare. Kursen väckte många tankar om hur jag är egentligen är som samtalspartner. MI - Motivational Interviewing - sammanfattas inte på några rader men jag tänkte ge lite glimtar av vad vi jobbade med under dessa dagar.

  Ta med framgångsberättelserna in i sommaren!

  Innan det är dags att checka ut fullständigt är det bra att göra en utvärdering. Många som undervisar har säkert låtit elever utvärdera ämnen och kurser och då gäller det att analysera vad resultaten egentligen säger. Kanske har du fått göra en utvärdering på egen hand och skickat in till din chef eller så har du gjort en utvärdering ihop med ett arbetslag. Oavsett vilken typ av utvärdering du gjort så är det viktigt att ta den på allvar.

  illus_dela kunskap Created with Sketch.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

  Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.