Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 28/09 - 02/10
Hitta hit

Vetenskapsfestivalens skolprogram är en vecka fylld med hundratals vetenskapliga aktiviteter för elever i åldrarna 4-15 år. Programmet är öppet för alla skolor men måste bokas i förväg. Bokningen för skolprogrammet hösten 2020 öppnar i mitten av augusti, programmet kommer att finnas sin helhet på Vetenskapsfestivalens hemsida några månader innan.

Under en vecka i månadsskiftet september oktober kan du välja på hundratals aktivitetstillfällen som ingår i Vetenskapsfestivalens skolprogram. Vetenskapsfestivalens skolprogram pågår den 28 september till den 2 oktober. I programmet finns alla skolämnen representerade allt ifrån musik till fysik. Programmet riktar sig till förskolans senare år och grundskolan. Vid varje aktivitet anges vilken ålder den är tänkt för.

Hela programmet är ännu inte klar men när det är det hittar du det här. Varje år samverkar en mängd aktörer för att göra Vetenskapsfestivalens skolprogram möjligt. Bland annat finns medverkande från akademin, näringslivet, kulturinstitutioner och föreningar. Skolprogrammet är utspritt på flera platser i och runt omkring Göteborg. En aktivitet kan vara i ett lab på universitetet medan en annan är hos ett företag.

Festivalen har bytt datum

Vetenskapsfestivalen skulle egentligen genomförts den 20-29 april men med anledning av spridningen av COVID-19 så kan festivalen inte genomföras. Istället genomförs festivalen under vecka 40 i höst. Det innebär en mindre festival, men en lika härlig och kunskapsfylld mötesplats som vanligt. Men vi fortsätter givetvis att följa utvecklingen och följer myndigheter och experters rekommendationer. Vi hoppas innerligt att så många som möjligt vill och kan genomföra festivalen tillsammans med oss då istället. 

Samtliga gjorda bokningar av skolprogrammet är inaktiverade och alla berörda är informerade.

Vetenskapsfestivalens skolprogram låter elever text olika aktiviteter, här på Mölndals sjukhus.

Bokning av Vetenskapsfestivalens skolprogram

Skolprogrammet kräver bokning. Du kan boka skolprogram från mitten av augusti 2020 på Vetenskapsfestivalens hemsida. Där finns också all information du behöver veta om bokning och bokningsvillkor. Exakt datum för när bokningen öppnar kommer.

Från och med i år är vårt program digitalt. Nytt för i år är också att det kommer vara möjligt att skapa ett konto och markera favoriter redan innan bokningen öppnar. Det brukar vara många som vill boka så fort vi öppnar upp bokningen. Skriv gärna upp datumet i kalendern så att du inte missar aktiviteten du har siktat in dig på.

Du missar väl inte heller Vetenskapsfestivalen lärarkonferens den 29 september med tema Framtidens lärare?

Barn experimenterar i Vetenskapsfestivalen Experimentverkstad.

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 28/09 - 02/10

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

illus_dela kunskap Created with Sketch.

Tillsammans blir vi bättre

Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.