Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalens lärarkonferens: Framtidens lärare

När: 2020-04-28 - 2020-04-29
Var: Eriksbergshallen, Maskingatan 10
Hitta hit

Lärarkonferensen ”Framtidens lärare” ordnas under Vetenskapsfestivalen 2020 i samverkan med Göteborgsregionens (GR) Läromedelsmässa. Konferensen är helt kostnadsfri och ger genom föreläsningar, workshops, samtal och möten nödvändig energi, inspiration och pepp! Anmälan till konferensen öppnar den 25 februari 2020.

Varmt välkommen till Vetenskapsfestivalens lärarkonferens 2020 som har titeln Framtidens lärare. Detta är den fjärde lärarkonferensen som Vetenskapsfestivalen ordnar, i år i samverkan med Göteborgsregionens (GR) läromedelsmässa. Tidigare års lärarkonferenser har tagit sig an temat digitalisering i skolan utifrån olika aspekter. I kommer fokus att ligga på den viktiga roll som lärare spelar, nu och i framtiden. Vilka färdigheter och kunskaper behöver lärare besitta för att kunna undervisa och hjälpa elever navigera rätt i skolan i dag och i framtiden? Ska lärarkåren sluka de digitala undervisningssätten med hull och hår och lägga de traditionella lärverktygen åt sidan? Vad behöver du som pedagog kunna för att undervisa enligt alla nya riktlinjer och krav? Vad önskar du att eleverna får med sig från skolan?

Vi vill fokusera på er lärare och ert viktiga arbete så ni känner tilltro inför framtidens skola. Vi vill hjälpa er att se att det är blandningen av kunskaper och egenskaper som kommer känneteckna och vara förutsättningen för framtidens lärande. I framtidens undervisningen kommer digitala såväl som mer traditionella lärverktyg att behövas. Det kommer att vara förmågan att hitta den rätta mixen som ger ett lyckat resultat. Här kommer flera nödvändiga digitaliseringsperspektiv in och ett entreprenöriellt och värdeskapande lärande. Vi hjälper er att få insikter och värdefulla tips på olika vägar som finns.

Lärarkonferensen ”Framtidens lärare” är helt kostnadsfri och ger genom föreläsningar, workshops, samtal och möten nödvändig energi, inspiration och pepp till lärare!

Praktisk information om Vetenskapsfestivalens lärarkonferens:
Framtidens lärare

Vetenskapsfestivalens lärarkonferens Framtidens lärare genomförs i samverkan med Göteborgsregionens (GR) Läromedelsmässa och hålls i Eriksbergshallen i Göteborg den 28-29 april. Lärarkonferensens fullständiga program kommer under december. På Vetenskapsfestivalens hemsida hittar du även bokningsinformation och har möjlighet att se innehåll i tidigare lärarkonferenser.

Anmälan till konferensen öppnar den 25 februari 2020. Då öppnar även bokningen till Vetenskapsfestivalens skolprogram.

Vetenskapsfestivalens lärarkonferens: Framtidens lärare

När: 2020-04-28 - 2020-04-29
Var: Eriksbergshallen, Maskingatan 10

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

Arrangör:

Göteborgsregionen

illus_dela kunskap Created with Sketch.

Tillsammans blir vi bättre

Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.