Laddar Evenemang

Inbjudan: Kompetensutveckling under Bokmässan 2020

När: 2020-09-24 kl. 08:00 - 2020-09-27 kl. 17:00
Hitta hit

Bokmässan i Göteborg gör det i år möjligt för Sveriges lärare att ta del av digitala föreläsningar och ett innehållsrikt program särskilt riktat mot skola helt utan kostnad! Bokmässans bildningshubb äger rum den 24–25 september och sänds via Bokmässan Play, som nås via bokmassan.se. Det finns möjlighet att gå in och skapa sitt egna program med programfavoriter från och med den 25 augusti, då programmet släpps. Under helgen den 26–27 september byter bildningshubben skepnad och blir Bokmässans litteraturfestival. Mer information finns på bokmassan.se.

Vi vill bjuda in alla som arbetar inom förskola och skola i Sveriges kommuner att ta del av Bokmässans förstklassiga digitala program, skräddarsytt för dem som är verksamma inom skola och utbildning. Det är en fantastisk möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling, helt utan kostnad! Programmet livesänds på bokmassan.se – Bokmässan Play – och i samarbete med ett antal tidningar och mediehus.

Bokmässans bildningshubb

Den 24–25 september lyfter aktuella frågor inom skol- och biblioteks-Sverige. Det består av tre seminariespår: Demokratin, Lärandet och Morgondagen samt scenprogram från bland andra ABF, Lärarnas Riksförbund – Lärarscenen, BonnierHoops och Forskartorget. Årets fokus teman LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur dyker också upp på olika sätt inom bildningshubben, i form av seminarier och andra aktiviteter.

Till helgen den 26–27 september ställer Bokmässan sedan om till Bokmässans litteraturfestival, som presenterar ett starkt program utifrån årets utgivning. Även här finns naturligtvis intressanta programpunkter att ta del av.

Om årets teman

Huvudfokus på årets Bokmässa är LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur. Temat LÄS! LÄS! LÄS! lyfter fram språket och läsningen som grundstenar i ett demokratiskt samhälle. Temat genomförs tillsammans med 20-årsjubilerande Läsrörelsen, som startade på Bokmässan, med flera samarbetspartners.

Temat Digital kultur belyser samspelet mellan människan, den digitala utvecklingen, samhället och demokratin med kulturen som verktyg. Det sätter också möjligheten till gränsöverskridande lärande i fokus. Syftet är att bygga broar mellan och skapa förståelse för olika generationers kulturutövande samt belysa de nya format som gjort entré på kulturarenan – allt från ljudböcker till e-sport och gamification. Temat arrangeras i samarbete med Dreamhack, Göteborg & Co, Lin Education, Majblomman och Storytel, programsamordnare är Rainy Lab och Playcentric Studios, med inspelningsplats i Göteborg.

För frågor kontakta:

Annica Andersson, ansvarig för skola och bibliotek på Bokmässan

Tel 031-708 84 56

E-post aa@bokmassan.se

 

Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef Bokmässan

Tel 031-708 84 70

E-post mn@bokmassan.se

Inbjudan: Kompetensutveckling under Bokmässan 2020

När: 2020-09-24 kl. 08:00 - 2020-09-27 kl. 17:00

Arrangör:

Bokmässan

illus_dela kunskap Created with Sketch.

Tillsammans blir vi bättre

Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.