Laddar Evenemang

Medievetenhet: I konspirationsteoriernas värld – en föreläsning med journalisten Kent Werne

När: 2019-10-17 kl. 16:00 - 17:30
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C
Sal/Rum: Valen
Pris:

Inom Göteborg

0kr

Övriga kommuner

360kr

Hitta hit
Jordklotet och digitala siffror som svävar runt.

Tema "Medievetenhet" är en fortsättning på serien "Demokratin, digitaliseringen och läroplanen" från förra läsåret. Journalisten och författaren Kent Werne inleder med en föreläsning som ger en guidad tur genom konspirationstänkandets värld utifrån sin uppmärksammade bok ”Allt är konspiration – en resa genom underlandet”.

Konspirationsteorier har alltid funnits och sprids idag lättare än någonsin. En förklaring till spridningen är den moderna teknologin. Många människor tror på konspirationsteorier och det kan vara svårt att övertyga dem om något annat.

I diskussionen som följer på Kent Wernes föreläsning ges vi möjlighet att diskutera och reflektera. Är vacciner farliga? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Ljuger medierna för oss? Styrs världen av Illuminati? Många tror det. Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Hur uppstår och sprids teorierna? Vilka tror på dem och varför? Varför är de så vanliga just nu? Hur kan de bemötas?

Journalisten och författaren Kent Werne ger en guidad tur genom konspirationstänkandets värld utifrån sin uppmärksammade bok ”Allt är konspiration – en resa genom underlandet”. Föreläsningen är en del i serien Medievetenhet som är en fortsättning på förra årets tema Demokratin, digitaliseringen och läroplanen.

Målgrupp: Lärare samhällskunskap på högstadiet och gymnasiet. Övriga i mån av plats.

Vi börjar med drop in-fika klockan 15.30 – 16.00. Föreläsningen börjar klockan 16.

Medievetenhet: I konspirationsteoriernas värld – en föreläsning med journalisten Kent Werne

När: 2019-10-17 kl. 16:00 - 17:30
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C
Sal/Rum: Valen

Arrangör:

Lisa Molin

Arrangör:

Martin Tallvid

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.