Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Förskola

  Förskoleklass

  Fritidshem

  Grundsärskola

  Grundskola

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Gymnasiesärskola

  Gymnasium

  Ämne

  Tema

  Typ

  Dölj
  Våra bloggar

  Digitala klassen

  Mitt namn är Jenny Bernhardsson och är jag lärare på Lillekärrskolan på Norra Hisingen för åldrarna F-3 och dessutom IKT-pedagog på skolan. Som IKT-pedagog arbetar jag med digital kompetens i undervisningen och har även fokus på skolans digitalisering. Jag programmerar med eleverna och använder digitala verktyg i klassrummet på många olika sätt. Jag vill gärna dela mina erfarenheter och ge tips och inspiration för att arbeta digitalt och programmera med eleverna. Jag bloggar, föreläser samt diskuterar i olika forum kring dessa områden som jag brinner för. Jag är del av Makerskolaprojektet och är ingår även i en utvecklingsgrupp om programmering och matematik, utifrån de förändringar som kommer i kursplanerna. Min blogg kommer att ha fokus på programmering i klassrummet samt hur man kan arbeta med olika digitala verktyg i undervisningen.

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Skapa digital adventskalender med hjälp av QR-koder!

  Alla har vi sett de där QR-koderna, men vad är de då? QR är en förkortning av Quick Respons och det är just det, ett snabbt svar. En QR-kod kan användas till nästan vad som helst! En QR-kod kan placeras bredvid en bok i skolan så att elever kan scanna koden och få en bokrecension, den kan hänga bredvid ett barns teckning med en förklaring där barnet talar in och förklarar processen, den kan hänga i hallen med information till föräldrarna, de kan hänga runt om i klassrummet med olika utmaningar och kluringar och självklart mycket mer.

  Vad är datalogiskt tänkande?

  Vad är datalogiskt tänkande? Att tänka som en dator? Ja, ungefär så. Och varför kan detta vara viktigt kanske många undrar? Att lära sig hur en dator fungerar lär oss hur vårt samhälle fungerar idag och ännu mera när våra barn växer upp. Vårt samhälle utvecklas i en enorm takt och allt mer byggs upp och styrs av kod. Att lära sig hur en dator tänker och hur man kan använda det ger eleverna de verktyg de bland annat behöver för att verka i en digital värld. Det handlar mycket om en problemlösningsprocess för att beskriva, analysera och lösa problem på ett sätt så att datorer kan hjälpa till.

  Visa fler artiklar...
  illus_dela kunskap Created with Sketch.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med.

  Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.