Torghandel planeras och genomförs av Center för Skolutveckling (Cfs) tillsammans med Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad.

Datum: 26 mars 2020 – Vi återkommer med nytt datum så snart vi kan!

Tid: 15:00-18:00

Plats: Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C

Anmälan >> 


Programmet presenteras här nedan allt eftersom det blir klart. Anmäla dig kan du göra redan nu. De föreläsningar som filmas under Torghandeln publiceras sedan här tillsammans med de presentationer som föreläsarna delar med sig av.

 

Ämnesövergripande i musik och språk


Christer Skoglund heter jag och jag är musiklärare på Dalaskolan år 1-6.  

Jag kommer att visa hur vi arbetat ämnesövergripande med musik- och språkundervisningen i år 4-6 på vår skola. Med hjälp av Soundtrap och Google Classroom har eleverna skrivit texter, skapat musikstycken och tonsatt filmer.

Jag visar också några grundläggande funktioner i Soundtrap och hur du som lärare kommer igång.

 

 

Podcast i undervisningen


Jag heter Andreas Carlsson och är lärare i svenska, SO och musik på Nya Påvelundsskolan åk 7-9. Jag berättar om ett ämnesövergripande projekt där eleverna fick bearbeta sin PRAO-period. Arbetet är ett samarbete mellan svenska och SO, och även musikämnet på ett hörn. Vi valde den här gången att arbeta digitalt och med podden som format. Hur kom vi hit? Vilka hinder stötte vi på? Hur blev resultatet? Vad tyckte eleverna? Kanske kommer jag också säga ett par ord om att arbeta digitalt med en tänkt mottagare i åtanke.

 

Filmtrailers och musikvideos 


Kristoffer Amonsson, lärare i svenska och engelska på Montessoriskolan Elyseum kommer att berätta om sitt och elevernas arbete med att skapa video, bland annat filmtrailers för noveller eleverna skrivit och musikvideos där elever tolkar låttexter.

 

Musikhistoria och eget musikskapande


Emma Wättring, lärare i musik på Montessoriskolan Elyseum

Presentation kommer inom kort