Ett decennium med sociala medier – vad vet vi?


Eleverna separerar inte sitt liv irl och på nätet, utan det är samma liv men i olika kanaler. Innebär det faror och hur kan hetsen efter likes hanteras? Och är det något du som lärare kan tillämpa i undervisningen?

Beata Jungselius är doktor i tillämpad it och disputerade i oktober 2019 med avhandlingen Using social media. Hon har tidigare guidat läsare i frågor om vett och etikett på nätet i Expressen och arbetar idag som adjunkt på Högskolan Väst.

 

Datum: 18/2-20
Plats: Konferensen på Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C

Här hittar du Beatas presentation i pdf-format

Beatas avhandling kan du ladda ner gratis här: http://hdl.handle.net/2077/61756 

 

Medievetenhet, nätresurser och lektionsupplägg


Digital källkritik, vinklade budskap, konspirationsteorier, att ljuga med fakta är några exempel på områden som kan vara utgångspunkt för intressanta lektionsupplägg.

I denna workshop tittar vi på hur några nätresurser tar upp medievetenhet, källkritik och sociala medier och diskuterar hur de kan användas i undervisningen.

 

 

Datum: 10/3-20

Tid: 16.00-17.30 (drop in-fika kl. 15.30)

Plats: Konferensen på Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C

>> > Till anmälan

 

 

INSTÄLLD! Framtidens medielandskap


Medielandskapet har förändrats och plötsligt har influencern Therese Lindgren lika stor räckvidd som Expressen på sociala medier. Vad innebär det? För samhället, medier och framtiden? Emanuel Karlsten ger oss några nycklar för att avkoda vår samtid och redskap för att bättre förstå den digitala utvecklingen omkring oss.

Journalisten Emanuel Karlsten är en av Sveriges mest anlitade föreläsare om digitalisering och sociala medier. Han är bland annat krönikör i Göteborgsposten och Breakit, programledare i P1 och Mediepodden.

 

Vi hoppas kunna erbjuda föreläsningen under hösten 2020.

Datum: 25/3-20

Tid: 16.00-17.30 (drop in-fika kl. 15.30)

Plats: Pedagogen, entréplan hus B, lokal BE014 Gunni Kärrby

>> > Till anmälan