Filtrera på

Rensa alla filterval

close small Created with Sketch.

  Verksamhet

  Fritidshem

  Förskola

  Förskoleklass

  Grundskola 1-3

  Grundskola 4-6

  Grundskola 7-9

  Grundsärskola

  Gymnasium

  Ämne

  Tema

  Dölj
  Våra bloggar

  Livet som forskande lärare - och lärande forskare

  Jag heter Ingela Bursjöö och är sedan 2013 lektor i Göteborgs stad Centrum. Där undervisar jag i kemi, biologi, fysik och teknik på Johannebergsskolan, i åk 6-9. Utöver mitt jobb i Göteborgs stad arbetar jag även på Göteborgs universitet, på Naturvetenskapliga fakulteten, med lärar- och forskarutbildning, undervisning och forskning om lärande för hållbar utveckling. I den här bloggen fokuserar jag på lärares kompetensutveckling, elevers lärande och skolans uppdrag.

  Välj vad du vill se

  Verksamhet
  Ämne
  Tema

  Välj vad du vill se

  Hållbar utveckling + entreprenörskap = engagerade elever som lär sig massor!

  Läroplanen som kom 1994 introducerade hållbar utveckling som ett nytt uppdrag för den svenska skolan. Läroplanen som kom 2011 introducerade entreprenörskap. Dessa förändringar har påverkat undervisningen på många olika sätt, dessutom med stor variation mellan landets skolor, förmodligen även inom skolorna. Jag tänkte därför konkretisera hur det ser ut på den skola jag arbetar på, Johannebergsskolan Elyseum åk 6-9, samt vilken forskning vi själva bedriver om denna undervisning.

  Tillsammans blir vi bättre

  Det är när vi delar med oss av det vi gör, som vi hittar kollegor att samarbeta med. Vi vill gärna ha din hjälp att lyfta fram lärande exempel som vi kan dela med varandra.

  Läs mer om Pedagog Göteborg link right Created with Sketch.